HTZ organizira gurmanske radionice s vrhunskim sadržajem

HTZ organizira gurmanske radionice s vrhunskim sadržajem

187
Podijeli objavu
Photo: Pixabay

Hrvatska turistička zajednica će, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, tijekom 2017. godine organizirati četiri radionice u sklopu projekta „Hrvatska 365 Gourmet“. U sklopu navedenih radionica sudionicima će biti ponuđen vrhunski edukativni sadržaj te informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući i marketinške trendove. Prva radionica će se održati 6. lipnja u Splitu, druga 14. lipnja u Opatiji, dok će se preostale dvije održati na jesen u Zagrebu i Osijeku.

Tako će se u sklopu prve radionice u Splitu obraditi teme vezane uz svjetske kulinarske trendove, lokalnu kuhinju, moderno slastičarstvo, menadžment restorana, ali i Michelinove zvjezdice jer će se detaljno objasniti što one znače, kako doći do njih i kako ih sačuvati. Na radionici će govoriti chefovi Michelina Lionel Levy, koji je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, te chef Marco Stabile, koji je glavni chef restorana Ora d’ Aria u Firenci. Tu su i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji radi kao glavni slastičar u hotelu Intercontinental Marseille- Hotel Dieu, ugledna sommelierka Mira Šemić, te Mario Meštrović, sommelier sa međunarodnom A.S.I. diplomom. O marketingu u gastronomiji i brendiranju restorana govorit će Gabriel Vasquez, koji je radio za brojne restorane diljem svijeta.

Sve će radionice, koje su prije svega namijenjene chefovima i koje imaju edukativnu ulogu, biti održane prema istom konceptu, samo s različitim sudionicima i govornicima, a među kojima će biti vrhunski Michelinovi chefovi, sommelieri te marketinški stručnjaci zaduženi za gastronomiju i brendiranje restorana.

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: