2 min. čitanja

Uskoro novi brod za Elafite, prioritet uvođenje brzobrodske linije Dubrovnik-Lastovo

Uskoro novi brod za Elafite, prioritet uvođenje brzobrodske linije Dubrovnik-Lastovo
Foto: Morski HR

DUBROVNIK – Bolja prometna povezanost Elafita bila je tema Dubrovačko-neretvanskog župana gradonačelnika Dubrovnika, gradonačelnika, lokalnih čelnika i drugih koji su se složili kako je Gradu Dubrovniku od iznimne važnosti što kvalitetnije povezivanje Elafita.

Župan Dobroslavić istaknuo je u izjavi medijima po završetku sastanka kako su posljednjih godina napravljeni brojni pozitivni koraci u vidu povećanja kapaciteta brodova kao i poboljšanja plovidbenih redova, no dodao je kako je ostalo još dosta problema za riješiti.

LASTOVO spada u “Još dosta toga za riješiti”

“Posebno smo istaknuli problem povezivanja Lastova sa županijskim središtem Dubrovnikom preko brzobrodske linije Lastovo – Korčula – Mljet – Dubrovnik. Također, postojeći brod koji s Lastova plovi za Split nije dovoljno dobar i ne može ploviti svaki dan što je potrebno. Bilo je riječi i o novom brodu za Elafite za kojeg očekujem da će se brzo izgraditi, a bilo je riječi i o cijeni karata za neotočane. Ta cijena za građane i turiste, ali i gospodarstvenike mora biti što povoljnija”, rekao je župan Dobroslavić te dodao i kako se među načetim temama našlo i uvođenje češćih linija između Trpnja i Ploča.

Još jednom prigodno saslušane želje otočana

Ravnateljica Agencije za obalni linijski promet, Paula Vidović rekla je kako su saslušane potrebe i želje otočana kako bi se pospješilo povezivanje otoka s kopnom.

”Tijekom 2017 godine utrošeno je 297 milijuna kuna proračunskih sredstava za otočno povezivanje, a u 2018. godini bit će izdvojeno 310 milijuna kuna. Gotovo svi natječaji za brodske linije su okončani, a natječaji za linije na relaciji Split-Hvar-Prigradica-Korčula i Dubrovnik-Suđurađ će biti okončane tijekom prosinca”, rekla je ona.

Predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta istaknuo je kako je osnovna ideja Jadrolinije pokušati podići kvalitetu usluge na svojim brodovima.

”To smo već napravili na linijama Orebić-Dominče-Orebić s novim brodovima i na relaciji Ploče – Trpanj. Tu je iskazano očito zadovoljstvo. Svjesni smo problema Lastova i potrebe za nabavkom novog broda. Intenzivno radimo na tome i u idućoj godini, u prvom kvartalu, cilj nam je otvoriti natječaj za izgradnju novog broda za Lastovo”, rekao je Sopta te dodao kako se sprema novi natječaj za izgradnju novog broda za povezivanje Elafita.

Photo: Morski.hr

DOBRA VIJEST: 100 posto subvencija za otočane!

”Drago mi je da je gradonačelnik Mato Franković najavio kako bi Grad Dubrovnik u 100-postotnom iznosu subvencionirao karte za otočane i to je odlična vijest. Umjesto postojećeg broda Postira bit će novi, moderan brod koji će uvelike povećati kvalitetu usluge. Razgovarali smo i oko međunarodne linije Dubrovnik – Bari. Povećali smo vožnju za jedan mjesec u odnosu na prošlu godinu i tu vidimo napredak,“ zaključio je Sopta.

R.I.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.