3 min. čitanja

Ponudu za upis u ovu otočku školu konkurencija teško može nadmašiti!

Ponudu za upis u ovu otočku školu konkurencija teško može nadmašiti!
Foto: Pixabay / Ilustracija

BOL – Srednja škola Bol na Braču poziva na upis učenike iz cijele Hrvatske: odlični rezultati, besplatan smještaj i hrana

Srednja škola Bol na Braču mala je otočna škola, no pokazalo se da njezini učenici postižu odlične rezultate na državnoj maturi, učeničkim natjecanjima, a oni koji završe gimnaziju, gotovo svi upisuju željene fakultete.

S ciljem upisa većeg broja učenika u idućoj školskoj godini, Srednja škola Bol poziva na upis i učenika izvan Bola i samog otoka, iz cijele Hrvatske, nudeći primamljive uvjete.

Srednjoškolsko školovanje u Bolu ima brojne prednosti, od uvjeta školovanja, do osiguranog zaposlenja (za turističke smjerove), zbog kojeg danas najviše brinu roditelji i mladi koji tek ulaze u sustav obrazovanja, piše Bol info.

KUHARIMA I KONOBARIMA MJESEČNO 1.200,00 KUNA

U idućoj školskoj 2018./2019. godini, nastava u Srednjoj školi Bol odvijat će se u dva programa:

  • gimnazija,
  • turizam i ugostiteljstvo.

U okviru turizma i ugostiteljstva, nastava je organizirana u dva dodatna smjera: turističko- hotelijerski komercijalist kao četverogodišnji strukovni program, te kuhar i konobar, kao trogodišnji strukovni program.

Naime, svi učenici koji ispunjavaju uvjete za upis u učenički dom, ostvarit će pravo na potpuno besplatan smještaj i prehranu u novom učeničkom domu (troškove će financirati Općina Bol).

Učenici koji upišu program za zanimanje kuhar ili konobar, ostvaruju pravo na punu stipendiju od 1.200,00kn mjesečno. Stipendiju osigurava hotelsko poduzeće Hoteli Zlatni rat d.d. koje je dio Bluesun Hotela, Hrvatska. Učenicima je osigurana praktična nastava, zaposlenje i smještaj tijekom školovanja u ljetnim mjesecima.

OSIGURAN POSAO NAKON MATURE

Također im je osiguran  posao i smještaj nakon završenog obrazovanja. Učenici koji upišu program za zanimanje Turističko-hotelijerski komercijalist imaju mogućnost polaganja državne mature i upisa na željene studijske programe. Ukoliko ne žele nastaviti obrazovanje, imaju mogućnost stalnog zaposlenja uz osiguran smještaj u hotelskom poduzeću Zlatni rat d.d. ili nekom drugom bolskom hotelu.

Za učenike koji u bolsku srednju školu budu svakodnevno putovali iz drugih bračkih mjesta, osigurana je pomoć od 2.000 kuna za cijelu školsku godinu, kao pomoć za učenike putnike.

Praksa je pokazala da učenici koji upišu Opću gimnaziju uspješno polažu ispite državne mature i upisuju željeni fakultet.

Photo: Screenshot/Bol info

NOVI LAPTOPI I TABLETI NA KORIŠTENJE

Nadalje, svi upisani učenici na korištenje dobivaju novi laptop ili tablet, čime se osigurava pristup svim digitalnim obrazovnim sadržajima.

Ovaj projekt ima punu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Splitsko-dalmatinske županije, Općine Bol, bolskih gospodarskih subjekata i cijele lokalne zajednice.

Uz sve navedene pogodnosti za buduće bolske srednjoškolce, valja istaknuti da obrazovanje na otoku ima dodatnih posebnosti i ljepota, kao što su život u maloj prijateljskoj zajednici, u razredima s manjim brojem učenika što jamči kvalitetu pedagoškog rada, boravak i školovanje u prekrasnom okolišu mora i borova, te osiguran potreban mir za učenje.

Bol info

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.