1 min. čitanja

Ante Mrvica je pronašao svoju oazu mira. Evo gdje provodi umirovljeničke dane

Ante Mrvica je pronašao svoju oazu mira. Evo gdje provodi umirovljeničke dane
Foto: Youtube/Screenshot

Ante Mrvica umirovljeničke dane provodi na rodnom Žirju, a u prilogu šibenske novinarke Sanje Jurišić za HRT-ovu emisiju More otkrio je kako izgleda njegova svakodnevnica nakon umirovljenja. Nekadašnji dobri duh splitske trajektne luke uživa u mirnom životu na otoku, a otkrio je kako mu prolaze dani u uvali Koromašna.

Radio je 45 godina, 2 mjeseca i 11 dana, a kao šef Jadrolinijina plovnog područja Split zaradio je simpatije građana, a dobio je i nagradu za komunikatora godine. Doktorirao je 2014. godine iz područja tehnologije putničkog prijevoza pomorskog i riječnog prometa, a danas o poslu i životu uči studente splitskog Pomorskog fakulteta, prenosi ŠibenikIn.

Danas ga zanima jedino luka Žirje, a zaštitni znak mu je crveni Renault. Dane provodi u ribolovu, a kaže da nema ljepše nego jesti frišku ribu. Ide i na lignje, a ni polje mu nije mrsko pa se tako bavi maslinarstvom i vinogradarstvom.

Ribarstvo mi je u genima, a počeo sam loviti još s didom. Nema ljepše nego uloviti ribu, očistiti je i odmah je frišku spremiti – ispričao je Mrvica.

Mrvica je otkrio i da na mobitel ne priča više od nekoliko sekundi, jer je, kaže, to gubljenje vremena, a više od 500 brojeva nema upisao u svoju Nokiu staru 18 godina ,već sve brojeve ima u glavi.

Kako izgledaju njegovi dani u Koromašni, pogledajte u prilogu šibenske novinarke Sanje Jurišić u emisiji More na HRTi.

ŠibenikIn

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.