ZAPEČENA ŠUNKA SA SIROM I ŠPINATOM: Recepti sudionika Food Revolution day-a

ZAPEČENA ŠUNKA SA SIROM I ŠPINATOM: Recepti sudionika Food Revolution day-a

839
Podijeli objavu
Photo: Ante Martić

Ante Martić, drugoplasirani Masterchef 2015. godine, pravnik po struci, kuhar i savjetnik za prehranu po zanimanju, jedan je od Masterchefova koji će kuhati na manifestaciji Food Revolution Day u Malinskoj, 26. svibnja 2018.

Otkrio nam je njegov recept za quiche sa šunkom, sirom i špinatom:

Tijesto:

175g brašna

100g maslaca (hladnog) narezanog na kockice

prstohvat soli

4 žličice hladne vode

1 žutanjak

Smjesa: 

400 g smrznutog špinata, izrezati i kratko dinstati na maslinovom ulju

30 g pancete, 30 g šunke, 4 glavice mladog luka – izrezati na kockice i dinstati uz dodatak soli, papra, timijana i malo ružmarina

Dodati 75 g naribane Goude, 500 g posnog sira, 3 jaja

Sve sastojke za tijesto izmiksati u multipraktiku na najjačoj brzini dok se ne oformi tijesto. Napraviti kuglu. Razvaljati na lagano pobrašnjenoj površini i staviti u formu za quiche.

Ostaviti u frižideru 10 min, a za to vrijeme upaliti pećnicu na 200C ili 180C uz ventilator. Najprije peći 15 min uz dodatak suhog graha protiv dizanja tijesta (blind baking) pa 4 min bez graha.

Uliti smjesu od špinata i peći na 190C ili na 170C uz ventilator 25 minuta.

Dobar tek!

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: