Nautičari od sad zajedničkom ulaznicom u nacionalne i parkove prirode

Nautičari od sad zajedničkom ulaznicom u nacionalne i parkove prirode

877
Podijeli objavu
NP Kornati, otok Levrnaka, plaža Lojena / Photo: Boris Kačan

ZAGREB – Svi posjetitelji nautičari od sada će moći unaprijed, putem web shopa „Parkovi Hrvatske“, kupiti zajedničke trodnevne i sedmodnevne ulaznice za posjet morskim nacionalnim i parkovima prirode. Tako će se, po prvi put, uz kupljenu ulaznica moći, u periodu valjanosti ulaznice, posjetiti dva ili četiri zaštićena morska područja – NP Kornati, PP Telašćica, NP Mljet i PP Lastovsko otočje. Uz ulaznicu, posjetitelj će dobiti i osnovne informacije o specifičnostima parkova kao i pravila ponašanja u zaštićenom području, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. 

Preduvjet za prodaju i distribuciju zajedničkih ulaznica je potpisani sporazum kojim se reguliraju odnosi između Javnih ustanova čime će se omogućiti ravnomjerna raspodjela prihoda.

Ovim Sporazumom zaštićena područja u Hrvatskoj, koja bilježe stalni porast posjećenosti, stavljaju se u funkciju održivog razvoja kroz podizanje njihovih potencijala, poboljšanja posjetiteljske infrastrukture i uvođenja sustava elektronske naplate i kontrole ulaznica za parkove.

Očekuje se da će jedinstvena ulaznica povećati vidljivosti naših morskih parkova te doprinijeti njihovom dodatnom razvoju, s obzirom da su nacionalni i parkovi prirode jedan od najprepoznatljivijih i najkonkurentnijih hrvatskih turističkih proizvoda, stoji u priopćenju Ministarstva.

D.G.

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: