2 min. čitanja

Šolta, Brač, Hvar i Korčula spremaju veličanstven ispraćaj Olivera

Šolta, Brač, Hvar i Korčula spremaju veličanstven ispraćaj Olivera
Photo: Boris Kačan/Facebook/Walter

Splićani će lijes s Oliverom Dragojevićem, uz molitvu i njegove pjesme, ispratiti u utorak od 18:50 od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije kojeg je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske Ratne Mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala – velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

Nakon što Olivera isprati splitska Riva, cijelim putem do Vele Luke će ga pratiti brodice građana, policije, Hrvatske Ratne Mornarice i Lučke kapetanije, piše Dalmacija danas.

ŠOLTA

Šoltani i Torcida Šolta pozivaju sve zainteresirane na posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića sutra u 20.00 sati na punti uvale Livka. Polazak je planiran automobilima iz Grohota u 19.00. Ispratimo legendu uz pismu i zajedništvo!

BRAČ

TZ Milna, Torcida Brač i Milnarani pozivaju sve otočane da svojim plovilima sutra, u utorak, 31.7., isplove do Mrduje i tamo uz pjesmu i baklje, isprate Olivera na njegovoj posljednjoj plovidbi, do rodne Vela Luke. Očekuje se da će katamaran proći kraj Mrduje oko 20.30. Hvarani će učiniti isto. Pokažimo koliko škojani vole svog galeba!

HVAR

Pozivamo sve otočane i vlasnike brodica da okupljanjem ispred Galešnika ispratimo našeg Olivera Dragojevića na njegovoj posljednjoj plovidbi u rodnu Velu Luku. U utorak, 31.7., u 20.30 sati u forskemu portu između Galešnika i Stipanske na brodovima odajmo počast simbolu škojih, Dalmacije i Hrvatske.

VELA LUKA

Dolazak katamarana u Velu Luku se očekuje između 21:00 – 22:30 sati. Oliver Dragojević je čovjek koji je volio more i ribolov, te je grupa mještana Vele Luke odlučila katamaran dočekati sa svojim brodicama i barkama kraj kapelice sv. Nikole, te pratiti katamaran do Vele rive gdje će pristati. Pozivaju se svi Velolučani da izađu na more u svojim brodicama i barkama. Molimo vas da to napravite bez bengalki, trubljenja i velike buke. Upalite samo obvezna svijetla na brodu, te eventualno zapalite svijeće. Dočekajte katamaran u tišini te ga bez ometanja pratite do Vele rive.

Dalmacija danas

PROČITAJTE JOŠ: JUDI SA ŠKOJA ZA OLIVERA: “Pozivamo sve otočane i vlasnike brodica da se okupe ispred Galešnika”

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.