1 min. čitanja

FOTO: Doček Olivera brodicama u rodnoj Veloj Luci

VELA LUKA – Olivera su posljednji put dočekali i mještani rodne mu Vela Luke. A na ideju da ga se dočeka s brodicama, došla je grupa građana upravo zato jer je Oliver volio more i brod.

Oko deset tisuća ljudi sinoć je u Veloj Luci dočekalo najvećeg i najpoznatijeg Velolučanina  – Olivera Dragojevića. Vela riva bila je mala za sve one koji su htjeli dočekati svog omiljenog pjevača i glazbenog umjetnika, dobrog i plemenitog čovjeka. Odmah po iskrcaju zvonila su zvona sa zvonika crkve sv.Josipa, a sve velolučke klape zajedno su pjevale „Pismo moja hrli tamo“. Lijes s tijelom Olivera iz katamarana do njegove kuće u centru Vele Luke dovezli su njegovi najbliži prijatelji u pratnji velolučke „Kumpanije“, članova obitelji i općinskog vodstva, javljaju s Radio Vala iz Vele Luke.

– Brodice su oko 9 sati počeli izlaziti u valu kako bi napravili špalir od samog ulaza u uvalu Vele Luke. Kada je stigao katamaran pratili su ga do rive. Teško je prebrojiti uopće sve brodice, ali skupilo ih se preko 100. Odlučeno je da na brodicama nitko neće paliti bengalke, sirene, trube, niti radit ilkvu buku, već da Olivera dočekamo na jedan miran i dostojanstven način. Tako je Oliver i dočekan. U tišini, čuo se samo zvonik i klapa – rekla nam je Anđela Šćepanović iz organizacije.

Pogreb Olivera Dragojevića biti će danas u 18 sati na velolučkom groblju svetoga Roka, a za posljednji pozdrav i poklon prostor će bit otvoren od 15 sati.

PROČITAJTE JOŠ: Besplatan katamaran iz Splita za odlazak na sahranu Olivera Dragojevića

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.