3 min. čitanja

Dubravka Šuica se narugala ženi na plaži u burkiniju. Komentari: “Triba to dobro namlatit”

Dubravka Šuica se narugala ženi na plaži u burkiniju. Komentari: “Triba to dobro namlatit”
Foto: Facebook

Europarlamentarka iz redova HDZ-a, Dubravka Šuica u četvrtak je na svom Facebook profilu objavila 3 fotografije žene snimljene s leđa dok ulazi u more obučena u tradicionalnu paštunsku žensku odjeću koja pokriva cijelo tijelo i lice. Takvu nose žene islamske vjeroispovjesti u Afganistanu i dijelovima Kašmira u Indiji, te Pakistana, a ova je namijenjena za kupanje. Objavljene fotografije popratila je komentarom: “Nije ronioc….” dodavši hashtag uz riječi “burkini”, “bikini”, “newfashion”.

O (ne)primjerenosti ovakve objave i komentara bivše dubrovačke gradonačelnice, trostruke zastupnice Hrvatskog Sabora i aktualne predstavnice hrvatskih konzervativaca u Bruxellesu, zasigurno će se pričati ovih dana. Jedno je jasno, takvo što visoke europske institucije koje zagovaraju toleranciju – ne dozvoljavaju.

“Triba to dobro namlatit”

“Nindža kornjača!”

“Bitno da se lik “razgaćao” a gospođa mu u oklopu”

Valja naglasiti kako gospođa Šuica niti jedan ovakav komentar nije osudila, ni izbrisala do zaključenja ovog članka.

Ali bilo je i onih koji su se zgrozili:

“Strašno je kako ismijavate nekog tko se odrekao užitka da bi bio pokoran Bogu”

“Svoje volite,tuđe poštujte!!!”

” Europarlamentarac”

“Bože dragi zar u 21. stoljeću nismo dovoljno kulturni i odgojeni da poštivamo nečiju vjeru? Kako bi se osjećali da ovakve komentare čitate ispod slike jedne časne sestre? Užas!!! Gospođo Šuica poštovala sam Vas sve do ove objave, zaista je nepojmljivo da ste za Instabulsku konvenciju za zaštitu žena a javno se sprdate s jednom ženom koja živi u svojoj vjeri koliko god drugima bila neshvatljiva! Postujmo druge kao sebe!!!!”

Komentirala i Šuica: “Predivan motiv i moja ljubičasta boja”

Nakon bure komentara, Dubravka Šuica je napisala ovo:

“Predivan motiv i fotka, to je sve. Nema nikakvih pozadinskih motiva. I jos k tome moja predivna ljubicasta boja…”

Copy paste komentar je ponovila nekoliko puta na brojne kritike koje je dobila. Je li ovo trebalo Šuici uz čije se lice na Facebooku vijori zastava slobode “Libertas”, koja je Dubrovnik razlikovala od drugih po jednakim pravima za sve?

U nastavku obratite pozornost na Facebook poveznicu profila naše eurozastupnice i  screenshotove fotografija te prvih komentara, u slučaju da u međuvremenu isti “nestanu” s Facebooka.

……..

08.20 Nakon prospavane noći, bujice negodovanja građana koji su Šuici pisali kako joj ovakvo ponašanje ne priliči, status, komentari i fotografije nisu više dostupni za javnost. No, kako smo prethodno naveli, dio komentara koji su prethodnog dana napisani prvi, pročitajte u galeriji.

U međuvremenu je osvanuo novi status i pokušaj pravdanja uzrokovan ogromnim brojem negativnih komentara.

“Baš mi je žao što ste na jedan predivan #burkini motiv i fotke tako reagirali, uznemirili se i pokazali zapravo nesigurnost i vlastitu netoleranciju. Budući da su neki poželjeli brisanje, to sam i ucinila #delete Nadam se da će zagristi još poneka #ukjata pa će biti motiva i slika….” stoji u objavi HDZ-ove zastupnice u Europarlamentu, Dubravke Šuice.

Photo: Facebook/Dubravka Šuica
Photo: Facebook/Dubravka Šuica
Photo: Facebook/Dubravka Šuica

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.