1 min. čitanja

ZBOG POŽARA PLENKOVIĆ KRITIZIRAO GRAĐANE: “Ne možete se ponašati na riskantan način”

ZBOG POŽARA PLENKOVIĆ KRITIZIRAO GRAĐANE: “Ne možete se ponašati na riskantan način”
Foto: Vlada RH

SPLIT – Nakon prošlogodišnjih “atraktivnih” požara koji su ušli i u sam grad Split, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je danas kritizirao i građane. “Ne možete se ponašati na riskantan način u trenucima kad je visoka temperatura, kada je raslinje suho i kad imate vjetar”, izjavio je prilikom boravka u Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama i prezentacije dosadašnjeg tijeka Protupožarne sezone.

– Što se tiče funkcioniranja cijelog sustava, on je po mom sudu zaista dignut na višu razinu. Sve ono što je potrebno za vatrogasce u smislu opreme. Radimo preliminarne analize iz ova prava odijela u, kako kažu vatrogasci, prava odijela u trenutku koja su bitna kada se napadaju požari.

Photo: Youtube/Screenshot

Hrvatske šume su napravile velike iskorake, a Ministarstvo poljoprivrede ne može prisiliti nekoga da svoje imanje riješi potencijalnih rizika. Ali moramo apelirati kroz javnost na visoki stupanj odgovornosti svih građana. Ne možete se ponašati na riskantan način u trenucima kad je visoka temperatura, kada je raslinje suho i kad imate vjetar. U tim trenucima vi ne palite vatru u onim dijelovima gdje postoji rizik od požara. Ta jedna osobna odgovornost i prva inicijalna prevencija je ona pva barijera. Ono sve drugo što cijeli protupožarni sustav, Sustav domovinske sigurnosti radi je druga faza koja je sada vrlo učinkovita – izjavio je hrvatski premijer.

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO KOJI DEMANTIRA PREMIJERA: Mještani Kamena bez kapi vode granama gasili požar

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.