1 min. čitanja

KRSTIČEVIĆ ODGOVORIO CRNOGORCIMA: “Jadran je u vlasništvu RH i njegova luka je Split!”

KRSTIČEVIĆ ODGOVORIO CRNOGORCIMA: “Jadran je u vlasništvu RH i njegova luka je Split!”
Photo: MORH/T.Brandt

ZAGREB – Povodom izjave ministra obrane Crne Gore Predraga Boškovića tijekom obilježavanja 85. obljetnice školskog broda Jadran o ostanku spomenutog broda pod zastavom Crne Gore, reagiralo je i hrvatsko Ministarstvo obrane. Izjavu potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH, Damira Krstičevića prenosimo u cijelosti:

„Školski brod Jadran vlasništvo je Republike Hrvatske i neraskidivi dio hrvatske pomorske povijesti. Hrvatska će poduzeti sve legitimne korake kako bi spomenuti brod bio vraćen pod hrvatski stijeg, a od Crne Gore očekuje provedbu dogovora o sukcesiji i poštivanje međunarodnog prava.

Kao izraz dobre volje u kontekstu dobrosusjedskih odnosa, Republika Hrvatska pristala je na mogućnost zajedničkog korištenja ŠB Jadran u svrhu školovanja kadeta obiju zemalja.

Međutim, matična luka ŠB Jadran može biti isključivo luka u Splitu, kao što je to bilo do 1990. godine kada je taj brod odvezen u Boku Kotorsku na remont, ali nikada nije vraćen“, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.”

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.