VIDEO: GENIJALNI PILOTI KANADERA! Bez greške uzimaju more u najprometnijem dijelu Jadrana

VIDEO: GENIJALNI PILOTI KANADERA! Bez greške uzimaju more u najprometnijem dijelu Jadrana

8496
Podijeli objavu
Photo: Video/Screenshot/Facebook

HVAR – Uvijek im se iznova divimo i hvalimo dobro obavljen posao. Cijene ih i daleko van granica Hrvatske jer stručno prilaze svakom požaru i precizno izbacujući vodene bombe spašavaju živote i imovinu. Ono po čemu su još poznati piloti vatrogasnih zračnih snaga Ministarstva obrane je i još jedna jednako vrijedna vještina – skupljanje vode ili mora za gašenje požara.

Požar kojeg je u poslijepodnevnim satima utorka na brdu Poljun otoka Hvara razbuktao jak maestral napokon je pod nadzorom gasitelja. Uvelike su pomogle zračne snage s tri kanadera koje su napustile požarište oko 18 sati.

S obzirom na lokaciju buktinje, kanaderi su pažljivim i preciznim manevrima morsku vodu morali prikupljati u najprometnijem dijelu Jadrana između Hvara i Paklinskih otoka. U videu pogledajte i način kako su to genijalni piloti izveli između desetaka jahti, jedrilica, brodova i brodica!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: Tri kanadera gase požar na otoku Hvaru

https://www.facebook.com/5starhvar/videos/320202872087681/UzpfSTEwMDAwMzc5OTA2MjUwNjoxNDI1Nzc4Mjg0MjI1NDYw/?fb_dtsg_ag=AdwFutTXf6Zhx9hmfHmvdwoR6N1zD-UXcv8lFFidEBjTGQ%3AAdw3Zw8Il-NvBprMbbODfOXqE50rnl5AiXXeRwpZUeePYg

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: