ISPLOVIO S BRODICOM I NESTAO: U tijeku potraga za ribarom u splitskom...

ISPLOVIO S BRODICOM I NESTAO: U tijeku potraga za ribarom u splitskom akvatoriju

3098
Podijeli objavu
Photo: Facebook/Čitatelj

SPLIT – Službenici Lučke kapetanije Split predvode intenzivnu i složenu pomorsku potragu u Splitskom akvatoriju za nestalim muškarcem.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinira više raspoloživih spasilačkih jedinica u pomorskoj, kopnenoj i zračnoj akciji traganja prema nestalom P.S., u šezdesetim godinama života, Hrvatski državljanin, čiji nestanak je jutros, 9. listopada u 11.50h, službenicima LK Split prijavio njegov nećak.

Prema službenim podatcima LK Split i MRCC Rijeka, nestali muškarac vlastitom je brodicom Hrvatske luke upisa, tipa ‘Gradac’ i dužine 5,80 metara sa kabinom te ugrađenim pogonskim strojem snage 6,62 kW, isplovio u ribanje jučer, 8. listopada u 16.30h, a područje potrage intenzivirano je u zapadnom dijelu arhipelaga otoka Šolte, neposredno uz otočić Radula, gdje su ranije danas službenici Lučke ispostave Milna i Lučke ispostave Trogir, u 12.10h slijedom zaprimljene dojave očevidaca, pronašli brodicu nestaloga.

U potražnu akciju su, uz službenike Splitske kapetanije i pripadajućih ispostava angažirani službenici Pomorske policije Split i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS Split), koji  obavljaju kopnenu potragu u području traganja, dok su u koordinaciji sa MRCC Rijeka, u uže područje potrage HGSS Split angažirali vlastito plovilo sa timom ronilaca, koji obavljaju podmorsku potragu. Ranije danas je MRCC Rijeka u suradnji sa Obalnom stražom RH u potražnu akciju angažirala i jedan helikopter, kojim se obavlja zračna potraga, a o nestanku Hrvatskog državljanina upućuje se i obavijest svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja, posredstvom Obalne radio postaje, ORP Splitradio.

Vremenske prilike u vremenu isplovljavanja nestalog i tijekom današnjeg dana vrlo su povoljne, more je mirmo, nema vjetra i vidljivost je do 20 km, dok je prosječna temperatura mora u području potrage oko 20 stupnjeva celzijevih, stoji u priopćenju Ministarstva mora.

Traži ga obitelj

U traganje se uključila i obitetelj, pa je tako nećak nestalog na Facebooku napisao:

“Molim sve za pomoć!!!
Jučer u 16 sati se uputio iz segeta…
Inače mu je pošta bilo Stipanska i podine..
Tu bi uvjek lovio ribu…
Brod sam pronašao u 7 sati ujutro napušten i nasukan..
Strica nije bilo u njemu
Brod je ugašen nije ukopčan sve je uredno!!
Al njega nema u brodu!!
Nema sidra i konopa!!
Prepostavljamo da je upao u more..
Svi koji nam mogu pomoći molimo da nam se pridruže!!
Ronioci svi ste dobrodošli
Cilj nam je naći Petra..
Hvala vam svima šta tragate
Od obitelji Stričević”

Molim sve za pomoć!!!Jučer u 16 sati se uputio iz segeta…Inače mu je pošta bilo Stipanska i podine..Tu bi uvjek…

Objavljuje Ivan StričevićUtorak, 9. listopada 2018.

D.G.

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: