Resort “Pašman Riviera” u funkciji početkom 2020. godine

Resort “Pašman Riviera” u funkciji početkom 2020. godine

272
Podijeli objavu
Photo: Youtube/Screenshot

PAŠMAN – Hrvatska ima nevjerojatne mogućnosti i prirodne potencijale za investicije u turizam, pogotovo zdravstveni, za što bi bilo dobro da osmisli kako bolje privući kapital te da ima predvidive zakone i transparentno donošenje odluka na svim razinama, poručili su investitori Jeff Blackard i Rick Santorum iz SAD-a.

Njih dvojica s još nekoliko investitora iz SAD-a od 10. do 15. listopada borave u Hrvatskoj, procjenjujući prilike za investicije i suradnju na više područja, među kojima je istaknutiji turizam odnosno zdravstveni turizam, zbog čega su ovog tjedna sudjelovali i na 2. investicijskom forumu zdravlja i turizma Adriatic regije.

Prije toga su sredinom tjedna zajedno s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj te hrvatskim gospodarstvenicima sudjelovali na predstavljanju podružnice Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka ACAP Zagreb, a krajem tjedna bi trebali otputovati na Pašman zbog predstavljanja turističkog projekta Pašman Riviera, iza kojeg stoji Blackard, odnosno konzorcij ulagača Blackard Global.

– Taj se projekt priprema više od deset godina i vjerujem da je došao trenutak i za realizaciju, jer investicija je praktički spremna, a radi se o više od 100 milijuna dolara u prvoj fazi. To nije malo – kazao je za Hinu Blackard na marginama Investicijskog foruma zdravlja i turizma, uz dodatak da je taj projekt “još uvijek u fazi ‘tendera’.

Na pitanje kako to da je u Teksasu izgradio naselje Adrtiatica, po uzoru na Supetar na Braču, Blackard kaže da je dvije godine svog života proveo po cijeloj Hrvatskoj, od Vukovara do brojnih drugih gradova i mjesta, kako bi razumio način života i ljude, u koje se, kako kaže, ‘zaljubio’.

–  Svidjelo mi se puno toga što sam vidio, snimio sam više od 200 tisuća fotografija u Hrvatskoj, i naučio da ljudi ovdje zapravo i ne znaju što imaju. Naučio sam tu i da imate nešto jako vrijedno i predivno, što se ne može vrednovati samo novcem te mi se uvijek vraćala ta neka strast kako moram pomoći. I zato i ne odustajem od zamisli projekta na Pašmanu, jer nakon što sam izgradio dalmatinsko selo-gradić u Americi, vratio sam se da i u Hrvatskoj izgradim selo – opisao je svoju povezanost sa Hrvatskom Blackard.

Ako bi sve išlo kako treba, dio tog projekta i prvi kapaciteti na Pašmanu mogli bi biti dovršeni već za oko godinu i pol dana, oko 2020., a nastavljat će se i dalje, jer se radi o cijelom selu za nekoliko tisuća stanovnika odnosno turista.

Hina/eZadar

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: