1 min. čitanja

FOTO Vatrometom popraćeno postavljanje prvog pilota za Pelješki most

KOMARNA – Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić nazočio je postavljanju prvog testnog pilota, dugačkog 74 metra, na gradilištu Pelješkog mosta, a događaj je popraćen vatrometom. Uz župana su u Komarni danas bili i načelnici Općine Ston i Slivno, Vedran Antunica i Smiljan Mustapić, direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile te direktor ŽUC-a Ivo Kaštelan.

Župan Dobroslavić ovom prilikom obišao je i brod kojim je poslavljen pilot te istaknuo kako je doista impozantan.

– Meni to potvrđuje činjenicu da izvođač ima znanje i iskustvo i da će dovršiti ovaj složen projetk u roku i u skladu s ugovorom – kazao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić osvrnuvši se ovom prilikom i na pitanje izgradnje pristupnih cesta, ali i nastavka izgradnje autoceste do Dubrovnika.

– Pristupne ceste su predmet druge dvije faze, natječaj je već završen, ali još nije odabran izvođač. Priprema se i natječaj za obilaznicu Stona odnosno dionicu od Sparagovića do Zaton Dola. Također, očekujem da se sukladno našem Prostornom planu, osim s Pelješkim mostom poveže s ostatkom Hrvatske autocestom do Dubrovnika. Mi inzistiramo da se autocesta produži do Osojnika. Isto tako, inzistiramo na brzoj cesti od Zračne luke Dubrovnik do Osojnika i nastavak Pelješke ceste do trajektne luke Perna s obilaznicom Orebić. Tada ćemo biti povezani kao i svi drugi dijelovi Hrvatske – rekao je župan Dobroslavić.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.