1 min. čitanja

Ovako bi Šibenik mogao izgledati u budućnosti

Ovako bi Šibenik mogao izgledati u budućnosti
Photo: ŠibenikIN

ŠIBENIK – Jednu od vizija osmislila je jedna uspješna strana tvrtka koja prikazuje prostor nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura u šibenskoj Crnici kako ga zamišljaju u budućnosti, a riječ je samo o jednoj neobvezujućoj viziji kako bi taj prostor u dogledno vrijeme mogao izgledati.

ŠibenikIN u posjedu je vizualnih projekcija jedne uspješne strane tvrtke koji prikazuju prostor TEF-a budućnosti, a riječ je samo o jednoj neobvezujućoj viziji kako bi taj prostor u dogledno vrijeme mogao izgledati.

Prema tom planu, u TEF-u bi bilo izgrađeno veliiko nogometno igralište te multifunkcionalna dvorana za sportske, kulturno-zabavne, ali i potrebe kongresnog turizma. U blizini su i teniski tereni, kao i drugi sportski sadržaji koji bi se nadovezali uz bazene pokraj plaže Banj.

Photo: ŠibenikIN

U središtu priče je hotel za oko 2.000 ljudi oko kojeg su u svojevrsnoj zoni mješovite namjene i razne poslovne, ali i stambene zgrade. Naime, ideja je gradske uprave da barem 40 posto tog porostora ima javnu namjenu.

Podsjetmo, Grad Šibenik i Vlada RH osnovali su tvrtku koja će nadgledati razvoj Šibenka na zemljištu TEF-a i odlučiti tko će i što tamo graditi. U ovom trenutku poznato je samo da je riječ o izuzetno vrijednom zemljištu na koje su oko bacil veliki svjetski igrači. Više ilustracija pogledajte OVDJE.

ŠibenikIN

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.