1 min. čitanja

Potopili Boeing 747 za najveći tematski vodeni park ikad sagrađen

Potopili Boeing 747 za najveći tematski vodeni park ikad sagrađen
Photo: BNA

MANAMA – Bahrein (država Srednjeg Istoka) planira izgraditi najveći podvodni tematski park na svijetu s potopljenim Boeingom 747 kao središnjim dijelom parka.

Prema državnoj novinskoj agenciji Bahrein (BNA) podvodni tematski park će zauzeti ukupnu površinu od 100.000 četvornih metara. Eko prijateljski projekt kojega je najavio predsjednik Vrhovnog vijeća za okoliš Bahreina, šeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, rezultat je partnerstva između spomenutog Vijeća, Uprave za turizam i izložbe u Bahreinu (DTEA) te privatnog sektora, prenosi SCUBAlife.

Na ronilačkoj lokaciji će se nalaziti 70 metara dugačak Boeing 747, najveći zrakoplov koji je ikada bio potopljen. Prema BNA, lokacija je dizajnirana da priušti svima maksimalno iskustvo ronjenja.

Ostale značajke uključuju potopljenu repliku tradicionalne bahreinske trgovačke kuće biserima, umjetne koraljne grebene i druge skulpture koje su postavljene pod vodom kao sigurno utočište za rast koralja i kao stanište morskih životinja.

Šeik Abdullah je u priopćenju izjavio kako Bahrein vjeruje da će projekt privući ljubitelje ronjenja iz cijelog svijeta, kao i pomoći istraživačima u dobivanju informacija i podataka o morskoj ekologiji i biologiji. BNA također govori o ukorom završenju projekta te prenosi informaciju o otvorenju za javnost prije ljeta, a mi ćemo vas obavještavati o daljnjim informacijama.

SCUBAlife

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.