1 min. čitanja

Završetkom radova na Deep Sea kontejnerskom terminalu gotov projekt Rijeka Gateway II

Završetkom radova na Deep Sea kontejnerskom terminalu gotov projekt Rijeka Gateway II
Photo: Boris Kačan

RIJEKA – Izgradnja novog kontejnerskog terminala najveći je kapitalni projekt koji je realiziran u okviru Rijeka Gateway projekta II (Projekt obnove riječkog prometnog pravca) kojeg je Vlada Republike Hrvatske pokrenula u suradnji sa Svjetskom bankom.

Novi kontejnerski terminal riječke luke obići će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ostali dužnosnici, kao i predstavnici lokalne samouprave i predstavnici poslovne i lučke zajednice.

U okviru svečanosti potpisat će se i ugovori za isporuku i izvođenje radova u okviru dva projekta Lučke uprave Rijeka koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF).

Rijeka Gateway II je projekt vrijedan 112,5 milijuna EUR-a (84 milijuna EUR zajma i 28,5 milijuna EUR sredstava Državnog proračuna), a završava izgradnjom novog Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala.

Iz Ministarstva mora poručuju da je Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal najvažniji i najveći kapitalni projekt u sklopu Rijeka Gateway projekta koji obuhvaća izgradnju novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkom pristaništu, koji se realizira kroz dvije osnovne faze.

Prva faza projekta, koja uključuje izgradnju obale od 400 metara završena je, a slijedi izgradnja lučke prometne infrastrukture (pristupna lučka cesta i željeznički kolosijeci), kao i izgradnja intermodalnog terminala i spojne ceste D403 te koncesioniranje terminala, koje je također u tijeku.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.