1 min. čitanja

GENIJALNA IDEJA Lastovske klape upriličile koncert u bivšem vojnom tunelu

LASTOVO – Ženska klapa Ladesta i muška klapa Fumari pod vodstvom Janesa Vlašića, u organizaciji jedinog hotelskog kompleksa na Lastovu, hotela Solitudo, održale su prvi put koncert u vojnom tunelu u uvali Kremena, na otočiću Prežbi.

Gosti otoka, ali i domaće stanovništvo, uživali su i zapjevali zajedno s klapama u jedinstvenom ambijentu starog vojnog tunela. Sam ambijent, prirodna akustika novootkrivene „pozornice“ ispunjene zvucima klapskog pjevanja, pjevom ptica i šumom mora, ostavile su zahvalnu publiku bez daha.

Nisu krili svoje oduševljenje i svaku novu izvedbu „Fumara“ i „Ladeste“ ispratili su snažnim pljeskom.

– Najveće bogatstvo turizma su ljudi, a zatim povijest i kultura, a toga na Lastovu ima puno. Koncept koji njegujemo je koncept etičkog turizma što podrazumijeva poštivanje prirodnih, kulturnih i povijesnih vrijednosti i prije svega, poštivanje lokalne zajednice – riječi su inicijatora ove lijepe priče,  direktora hotela Solitudo, gosp. Željko Kurta.

Malenim koracima, ali punim ljubavi Lastovu to i uspijeva – tvrdoglavo čuvajući svoje ljepote, isprepliće tradiciju, kulturu i povijest te otvara svoje zeleno srce posjetiteljima.

Lastovo – Photo: Jelena Šutić

Jelena Šutić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.