3 min. čitanja

Cabernet Sauvignon & plava riba - Prvi od tri događaja u sklopu novog eno- gastronomskog doživljaja u Poreču

Cabernet Sauvignon & plava riba - Prvi od tri događaja u sklopu novog eno- gastronomskog doživljaja u Poreču
Foto: TZ Grada Poreča

POREČ - Tri petka za tri putovanja u otkrivanje sljubljivanja vina i plave ribe uz vrhunske chefove u porečkim restoranima.

Manifestacija pod nazivom Cabernet Sauvignon i plava riba nastala je spajanjem istomišljenika i vrhunskih chefova, sommeliera koji su uvidjeli te isprobali ovu kombinaciju posebne vinske sorte i jednostavnosti koju donosi na stol jelo spravljeno od plave ribe. No, naravno da se u ovoj eno-gastronomskoj priči, vino i riba predstavljaju na jedan drugačiji i zanimljiv način koji će svim sudionicima garantirati nezaboravne doživljaje okusa i mirisa.

U petak, 3. studenog održan je prvi od tri eno-gastro evenata uz chefa Gorana Hrastovčaka i sommeliera Emila Perdeca. Bila je to idealna prilika da se u ugodnoj atmosferi sazna zanimljiva povijest ove vinske sorte koja je zasjala u Istri i njezinu povezanost s plavom ribom.

Prisutnima su se pozdravnim govorima obratili sommelier Emil Perdec i direktor Turističke zajednice Grada Poreča, Nenad Velenik toplo zahvalivši svim prisutnima na dolasku naglasivši da je ovo početak jedne nezaboravne priče koja je do sada ostala neispričana, a dijelom je našeg identiteta.

Među gostima je bio prisutan i dr.sc. Marijan Bubola iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča koji je ispričao kratku povijest Cabernet Sauvignona i njegovom nastanku prije skoro 500 godina te činjenicu da je danas edna od najzasađenijih sorti grožđa na svijetu.

Svaki od tri slijeda večere bio je predstavljen riječima chefa Gorana Hrastovčaka koji je pomno opisao gostima što se nalazi na tanjurima, a potom je uslijedila i prezentacija vina od strane sommeliera Emila Perdeca.

Za kraj je i pastry chefica Dragana Kovačević predstavila desert kojim je zasladila nepca već oduševljenih gostiju. Uz nevjerojatnu hranu, pila su se i veličanstvena vina nekih od najboljih istarskih vinara poput vina Vicinim, Roxanich, Laguna i Poletti, a potonji se pridružio večeri te iz prve ruke prenio iskustva s uzgojem Cabernet Sauvignona.

Uz istarska, za aperitiv se moglo kušati vino iz susjedne županije, vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog.

- Očekujemo gastronomska iznenađenja i u sljedeće dvije večeri 10. i 17. studenog, kada nam nove gastro priče donose chefovi Hrvoje Zirojević i David Skoko - kazali su organizatori.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.