1 min. čitanja

Kako prepoznati sočnu, slatku lubenicu? Postoji nekoliko načina

Kako prepoznati sočnu, slatku lubenicu? Postoji nekoliko načina
Foto: Pixabay

Otkad je svijeta i vijeka raspreda se i dijele se znanstvene teorije o tome na koji način treba birati lubenicu.

Naravno, jedini i pravi način je da je otvorimo, uvjerimo se koliko je mesnata, crvena i slatka, ali to naravno nije uvijek moguće. Zato su se ljudi godinama trudili da nađu prave načine kako provjeriti slatkoću i zrelost ovog popualrnog ljetnjog voća.

Zaboravite na kucanje o lubenicu, ovo su opcije uz koje nećete pogriješiti.

Ako ste primijetili mrlju na površini lubenice, to je dobar znak. Ona predstavlja mjesto na kojemu je lubenica ležala na zemlji tijekom dozrijevanja.

Foto: Pixabay

Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, dok one koje su bijele ili svijetlozelene boje treba izbjegavati jer su ubrane prije nego što su dozrele. Nemojte kupovati lubenicu koja nema nikakvu mrlju na površini.

Površina lubenice bi trebala biti tamnozelene boje, tvrda na dodir, glatka i bez vidljivih oštećenja. Mekana površina pouzdan je znak da je plod počeo trunuti.

Izbjegavajte onu osušene površine koja je izgubila svu sočnost i slatkoću. Plod bi trebao biti asimetričan, a one s neobičnim grbama prepustite nekom drugome.

Možda vam nije najomiljenija aktivnost da tešku lubenicu nosite kući iz prodavaonice,  ali upravo bi najtežem plodu trebalo dati najviše pažnje. Čak 92 posto lubenice čini voda pa su najsočniji plodovi ujedno i najteži. Podignite nekoliko lubenica iste veličine, a kući odnesite onu koja je najteža. Ta će biti najslađa i najsočnija, prenosi City Magazine.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.