2 min. čitanja

Pogled u plavo – ronjenje za najmlađe povodom Dana Grada Raba

RAB – Projekt Pogled u plavo gostovao je i drugu godinu za redom u Gradu Rabu, koji je omogućio svojim sugrađanima i posjetiteljima besplatna probna ronjenja povodom proslave dana Grada.

Tijekom dva dana, 09. i 10. svibnja 2017. godine svi zainteresirani posjetitelji dobili su jedinstvenu priliku upoznati se s ronilačkom opremom, okušati u ronjenju, te uz stručno vodstvo instruktora ronjenja zaroniti pod punom ronilačkom opremom u 10-metarski bazen projekta Pogled u plavo koji je postavljen na glavnom gradskom trgu.

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja i ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Amfora i instruktori ronjenja Nemo Adria Rescue Teama.

Osim besplatnih probnih ronjenja u Gradu Rabu održana je ekološka akcija čišćenja podmorja. Kako bi sačuvali ljepote našeg podmorja ronioci KPA Amfora i Nemo Adria Rescue Teama uključili su se u ekološku akciju čišćenja podmorja luke Rab.

thumbnail_ekološka akcija

„Mi smo na Rabu doista vezani uz more, volimo more i samim tim ima puno onih koji se bave ronjenjem, kako ronjenjem na boce, tako i na dah. Ronjenje na boce koje zahtijeva edukaciju i stručnu pomoć zaista je zastupljeno na Rabu. Možemo reći da Rabljani to doista vole. Prednost bazena je što se roni u kontroliranim uvjetima uz stručan nadzor, što je posebno bitno u samim počecima, a i puno je sigurnije te dostupnije svima nama. Obzirom da smo svake godine sve brojniji i sve su veće eko akcije čišćenja podmorja veseli nas da su količine svega onoga što izvadimo iz mora, sve manje. To nam govori da smo polako kroz godine organiziranja ekoloških akcija i edukacija nas domaćih, a i turista došli u situaciju da je naše podmorje sve čišće i čišće.“ istaknuo je gradonačelnik Grada Raba, Nikola Grgurić.

Svi posjetitelji koji su zaronili u bazen projekta Pogled u plavo imali su priliku pogledati podvodnu izložbu fotografija, hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, čemu su se najviše veselila djeca.

thumbnail_Pogled u plavo
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.