Zadarskim otocima za zdravstvenu skrb financijska injekcija iz Europe

ZADAR – 1,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj uložit će se u zdravstvenu skrb zadarskih otoka, piše portal Naši školji.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je odluku o financiranju projektnog prijedloga Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelje usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na otocima Zadarske županije

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 23. ožujka 2017. godine, a provedba ugovorenih aktivnosti traje od 10. travnja 2017. godina do 10. listopada 2018. godine.

Svrha projektnih aktivnosti je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s fokusom na udaljena i deprivirana područja što se planira postići nabavom dijagnostičko- terapijske i medicinsko-tehničke opreme kojom se doprinosi proširenju usluga PZZ-a na otočnom području županije te, posljedično, smanjivanju upućivanja pacijenata u bolnice za 5%.

Vrijednost dijagnostičko-terapijske i ostale medicinske opreme je oko milijun kuna  i to za ordinacije opće/obiteljske medicine na Viru, Istu (uključujući i otok Molat), Pašmanu/Neviđane i Dugom otoku/Božava.

Naši školji