Međunarodna konferencija o kulturnom turizmu u Šibeniku

ŠIBENIK – Međunarodna konferencija Stvaranje i upravljanje doživljajima u kulturnom turizmu, najveća konferencija ovog tipa dosad organizirana u Hrvatskoj, održat će se u sklopu Međunarodnog festivala djeteta u  Šibeniku, na tvrđavi sv. Mihovila, 22. i 23. lipnja.

Kako je kulturni turizam sve snažnije zastupljen u svjetskim okvirima (procjenjuje se da godišnji prihod od tog turističkog segmenta prelazi bilijun dolara) 20 uglednih teoretičara, ali i praktičara iz čak 10 zemalja okupit će se u Šibeniku kako bi svojim izlaganjima ukazali na moguće putove razvoja, ali i upozorili na potencijalne nedostatke kulturnog turizma, koji u Hrvatsku privlači znatan broj turista.

Kako je osnovni alat u stvaranju doživljaja destinacije ekonomija doživljaja, konferencija se fokusira na izlaganja koja će ponuditi teorijska i praktična znanja iz ekonomije doživljaja, a koji su primjenjivi u turizmu. To podrazumijeva širok raspon izlaganja koja se bave kulturnom baštinom, kreativnim industrijama i suvremenom kulturom, upotpunjenom inovativnim primjerima stvaranja doživljaja i upravljanja doživljajima koji privlače kulturno-turistička tržišta. Važnost emocionalnog brendiranja danas se predstavlja kao jedan od najvažnijih elemenata kulturno-turističkog poslovanja te doprinosi uspješnom i održivom pomirenju kulture i turističke industrije.

Stoga će konferencija Stvaranje i upravljanje doživljajima u kulturnom turizmu nastojati dati odgovore na otvorena pitanja, detektirati prepreke te predstaviti stimulativne primjere dobre prakse što će zasigurno ostaviti vrlo zanimljiv trag u hrvatskom promišljanju kulturnog turizma i tako omogućiti bolje razumijevanje primjene ekonomije doživljaja u turističkom poslovanju.

(Grad Šibenik)