Photo: Screenshot Youtube

OD 26. lipnja u Hrvatskoj se pokreće usluga UberBoat. Kako su najavili iz Ubera, radi se o svjetskoj premijeri usluge.

Putem Uberove aplikacije korisnici u Splitu, Hvaru i Dubrovniku moći će naručiti gliser u samo nekoliko poteza po ekranu pametnog telefona, a cilj je korisnicima aplikacije osigurati jedinstveno, pouzdano i sigurno iskustvo naručivanja glisera na zahtjev.

UberBoat će se nuditi kroz dvije zasebne usluge, transfer od kopna do otoka ili obrnuto, te kao poludnevna ili cjelodnevna avantura. Primjerice transfer od Splita do Hvara (ili obrnuto) nudit će se po fiksnoj cijeni od 2600 HRK na gliseru za do osam osoba. Osim toga, korisnici će moći odabrati i veći, odnosno XL gliser (do 12 putnika) po cijeni od 3300 HRK.

Druga opcija, je najam glisera za poludnevnu ili cjelodnevnu avanturu s kojom će korisnici moći otići na izlet do obližnjih otoka. Polazišne točke za tu uslugu bit će Split, Hvar ili Dubrovnik. Cijena izletničke opcije, ovisit će o prijeđenim miljama i trajanju avanture.

Korisnici će moći sami određivati plan putovanja ili organizirati avanturu prema predloženim najpopularnijim izletima, a gliser će s njima biti koliko žele, bez obzira na to posjećuju li poznate morske spilje ili plove od otoka do otoka. S ovom uslugom plovidba brodom završava na mjestu ukrcaja i to isti dan kada je bio ukrcaj. Usluga UberBoat ne nudi mogućnost noćenja na gliseru niti najma brodice bez kapetana. Usluga UberBoat uvijek podrazumijeva prisustvo kapetana i mornara.

 Evo kako funkcionira usluga UberBoat:
1. Otvorite Uberovu aplikaciju i unesite željenu otočnu destinaciju

2. Iz izbornika odaberite Boat* ili BoatXL**

3. Kapetan vašeg broda kontaktirat će vas radi daljnjeg dogovora

4. Nakon potvrde, korisnike će se uputiti na najbližu točku ukrcaja

* Usluga UberBoat namijenjena je za najviše 8 korisnika

** Usluga UberBoatXL namijenjena je za najviše 12 korisnika

Plovila koja su prijavljena na UberBoat su gliseri koji dolaze u dvije veličine, a mogu primiti do osam, za manju varijantu i do dvanaest putnika, za veće glisere. Svi pružatelji usluga licencirane su kompanije za povremeni pomorski prijevoz, čiji kapetani imaju važeće dozvole za komercijalni prijevoz.

(Index.hr)