Katarina Line u svoju flotu od 55 brodova uključuje četiri nova broda

OPATIJA – U turističkoj agencija Katarina Line u svoju flotu od 55 brodova ove sezone uključuje četiri nova broda, a pripremaju i izgradnju hotela na Slatini u centru Opatije.

Tako je nedavno iz splitske luke na svoje prvo putovanje isplovio novi kruzer „Moonlight“ – rezultat hrvatske brodogradnje, dugačak 37,4 i širok 8,2 metra koji pruža smještaj za goste u 18 moderno uređenih dvokrevetnih kabina. Vlasnici ovog plovila su Martina i Filip Rakuljić koji su ranije uspješno brodom vodili brojne goste na vodopade Krke te ugostili i znatan broj putnika agencije Katarina Line na sedmodnevnim krstarenjima s tradicionalnim drvenim jedrenjakom „Dalmatinka“.

Nastavljajući u istom ritmu, ove subote bit će predstavljena još jedna prinova u floti agencije – motorni brod „Dream“, brod A+ kategorije, dugačak 40 i širok 8 metara, može primiti 36 putnika u 20 kabina, a sagradio ga je njegov vlasnik Frane Dujić, ujedno i vlasnik MB „Labrador“, broda A kategorije.

Photo: Katarina line

Katarina Line osnovana je 17. veljače 1992., a njena direktorica i osnivačica Katica Hauptfeld, u Hrvatsku se vratila krajem 1973., zaposlila se u tada novootvorenom hotelu Varaždin u Selcu, kasnije je radila u agenciji Kvarner Express te Kompasu Ljubljana, da bi 1992. otvorila svoju agenciju za putovanja i krstarenja po Jadranu.

(Ministarstvo turizma)