Prestižna regata Melges 20 ispred Sukošana i Zadra

SUKOŠAN – Svjetska jedriličarska regata Melges 20 stigla je i u Hrvatsku, točnije marinu u Sukošanu. Regata je to poslovnih i bogatih ljudi, a dolazak u Hrvatsku još je jedna potvrda našeg velikog potencijala nautičkog turizma.

Dugo se čekao vjetar, a onda je zapuhao spasonosni maestral i napunio jedra. Na startu 34 jedrilice i posade sa svih strana svijeta. U jednoj od njih i naš proslavljeni olimpijac.

Uz sportski regata ima i turističko-poslovni značaj posebno kada se zna da su vlasnici brodova poslovni ljudi koji dolaze iz sektora financija, nekretnina i slično. Stižu iz cijelog svijeta a dominiraju Talijani, Njemci i Rusi.

Ovo je prvi put da je Hrvatska domaćin Melges 20 regate koja se boduje za Europsku ligu i prvenstvo. Sredinom srpnja opet su tu, u Šibeniku, u vodama oko Zlarina.

Melges World League EU DIvision Event 3 in Zadar – Croatia

The best of the event in Croatia – Zadar for the 3rd Melges World League EU Division regatta hosted by D-MarinMelges World League with Helly Hansen Garmin Marine Italy Lavazza Toremar, Barracuda Communication

Posted by Melges 20 on 12. lipnja 2017

(eZadar)

Vaš komentar