Vir dobio suvremeni komunalni vozni park

Photo: Općina Vir

VIR – Velika prezentacija voznog parka i opreme komunalnih poduzeća „Čisti otok“ i „Vodovod Vir“ pokazala je čime će u narednom periodu ove tvrtke Općine Vir uređivati otok Vir. Nova, skupocjena i sjajna vozila na ponos djelatnika i zadovoljstvo građana otoka vidjeli smo kao dio osvježenog i raskošnog voznog parka, a prezentirano je na Trgu svetog Jure šest velikih vozila vrijednosti oko 10,5 milijuna kuna: dva specijalna vozila za prikupljanje miješanog komunalnog otpada od 16 i 10 kubika, specijalno vozilo s kranom od 12 kubika za sakupljanje granja, namještaja i drugih većih predmeta, auto-podizač za dizanje kontejnera od sedam kubika, kamion kiper od 12 kubika i specijalno vozilo „Canal Jet“ za potrebe poduzeća „Vodovod Vir“. Pored ovih vozila, djelatnici „Čistog otoka“ pokazali su i čistilicu javnih površina te dio postojećeg voznog parka i opreme poduzeća.

Na prezentaciju voznog parka i opreme virskih komunalnih poduzeća uz direktore Željana Kalca i Hrvoja Bašića došli su i brojni direktori ili predstavnici kompanija proizvođača i partnera „Čistog otoka“ i „Vodovod Vira“, kao i građani otoka Vira.
„Ovaj prezentacijski program služi kako bi virsku javnost upoznali s našom novom i osuvremenjenom opremom, kao i novim vozilima kojima ćemo komunalne usluge na otoku Viru podignuti na najviši standard“, kazao je direktor Kalac čiji je „Čisti otok“ prošlog tjedna zaključio javnu nabavu za nadopunjeni vozni park. To je, ističu u „Čistom otoku“, prvi važan korak nove razvojne etape koju predstavlja realizacija velikog projekta izgradnje reciklažnog dvorišta i servisnog centra na otoku Viru.

(Općina Vir)