Robotika na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Radionica robotike i microbita uvrštena je u prateći radionički program šibenskog dječjeg festivala. Radionica robotike u sklopu Croatian makers lige koju su tijekom ove školske godine u šibenskom Urbanom centru organizirali grad Šibenik i udruga Startup Šibenik, predstavit će se djeci iz cijele Hrvatske u sklopu pratećeg radioničkog programa MDF-a. U želji da djecu i mlade upozna s novim tehnologijama, Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika u suradnji s udrugom Startup Šibenik ove godine prijavio se za sudjelovanje u Croatian makers ligi u robotici u kojoj je ove godine bilo uključeno više od 8000 učenika iz 360 škola i udruga iz cijele Hrvatske.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a grad Šibenik jedina je jedinica lokalne samouprave koja se priključila ligi i to zajedno s udrugom Startup Šibenik. Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Ove školske godine u šibenskom Urbanom centru tajne robotike i programiranja  otkrivalo je 15 osnovnoškolaca, a interes za robotikom na festivalu je i više nego ogroman. Formirane su čak 3 grupe s ukupno 36 djece koje će kao i dosad voditi  mentorica Jasmina Škugor Komadina. Radionice će se održavati u Tehničkoj školi u Šibeniku.

Iz Urbanog centra najavljuju i brojne druge ljetne radionice za djecu i mlade koje će se održati ovog ljeta. Početkom idućeg mjeseca, 7. i 8.srpnja održat će se radionica snimanja i montiranja videa putem mobilnih telefona. Radionicu će voditi mentor s Akademije Hrvatske radiotelevizije Darko Flajpan. Od 17.-22. srpnja na rasporedu je petodnevna radionica programiranja za djecu „Java Alice“ koju će voditi ovlašteni Oracleov predavač dr.sc Frane Urem. U tjednu od 24. do 28-og srpnja na rasporedu je radionica za izradu mobilnih aplikacija koju će voditi američki IT stručnjak Keith Bradley. Djeca i mladi mogu se prijaviti na 022/ 331624 ili putem emaila na: gospodarstvo.sibenik@gmail.com

(Grad Šibenik)