Korčulani ugostili strane blogere radi promocije maslinovog ulja

Foto: Pixabay

KORČULA – Na otoku Korčuli su u skopu WellOLive projekta boravili blogerica i snimatelj iz Italije koji su obišli cijeli otok te, u svrhu promocije, u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom snimali lokalne posebnosti. Domaćini iz lokalnih turističkih zajednica prezentirali su im kulturnu i prirodnu baštinu, kao i manifestacije cijelog otoka, a poseban naglasak dali su na tradicionalna jela pripremljena s maslinovim uljem, kao i proizvodnju maslinova ulja i njegovu prezentaciju u turističke svrhe.

Snimljeni video materijal, nastao u sklopu Blogger Experience Croatia na Korčuli, biti će objavljen na turističkim web stranicama partnera (Destination makers, Culture routs; Olive tree route; NTA) na projektu kao i na platformi “Crossing Routs – Blogging Europe” – Europskog Instituta za kulturne rute, što će pridonijeti turističkoj promociji cijelog otoka Korčule.

EU projekt ”WELL-O-LIVE – Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja” usmjeren je na razvoj odživog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma. Provodi se kroz COSME program Europske unije, nositelj je talijanska Općina Brindisi, a DUNEA je jedan od europskih partnera.

(DNŽ)