Večeras Bolsko lito i Debitantska večer Festivala dalmatinskih klapa

BOL – 28. Bolsko lito festival je kulture i zabave koji će trajati do listopada, a domaćima i gostima Bola ponudit će pregršt kulturnih događanja, klasičnih i zabavnih koncerata, izložbi, kazališnih predstava za odrasle i djecu kao i malih iznenađenja.

Bolsko lito počinje debitantskim večerima Festivala dalmatinskih klapa Omiš koje se ove godine u Bolu tradicionalno održavaju po sedamnaesti put.
U petak 16. lipnja na programu je izborna večer debitantskih klapa koja započinje u Teatrinu “Dva ferala” u 21.30 sati, a u subotu 17. lipnja na programu je Revijalna večer pobjednika također u Teatrinu “Dva ferala” u 21.30 sati.
Na posljednjoj natjecateljskoj večeri Festivala izvan Omiša za nagrade povjerenstva i publike, a time i prolaz na izborne večeri festivala borit će se devet debitantskih klapa, ženske klape Mir iz Međugorja, Anima Arbae s Raba, Bersice iz Zadra, Škuribanda iz Zadra, i Figurin iz Zagreba, a od muških klapa Herceg iz Čitluka, Porat iz Lumbarde s Korčule, Cima iz Šibenika i Timbar iz Šibenika. Debitantske večeri u Bolu vodit će Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći.
Organizator  i kreator Bolskog lita kao i debitantskih večeri Festivala dalmatinskih klapa Omiš je Centar za kulturu Općine Bol.
Photo: Morski.hr

Večer klapa debitanata u Bolu na otoku Braču ima uistinu posebno značenje za festival. Sedamnaest godina zaredom je potvrda da su djelatnici festivala u startu jako dobro procijenili da je Bol mjesto koje će biti mamac upravo za klape, klapaše i klapašice i da su vrlo rado tu, gdje se u jednom sjajnom okruženju dolaze okušati u natjecanju za plasman na Omiš. Dugogodišnja skladna veza Festivala dalmatinskih klapa i Bola na Braču, turističkog bisera Lijepe naše traje i ove godine po sedamnaesti put, kažu o ovoj večeri iz Direkcije Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. 

Više o tome, pročitajte ovdje.