Večeras počinje 57. Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

ŠIBENIK – Dječjim mjuziklom ‘Buratino’ danas u 21 počinje 57. Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Osim mjuzikla nastalog prema djelu Alekseja Nikolajeviča Tolstoja, u kom se drveni dječak s dugim nosom, baš poput svog starijeg brata Pinocchija upušta u avanturu života, na rasporedu će se do 2. srpnja naći brojne druge predstave i filmovi za djecu.

Nakon premijerne predstave, nebo će obasjati vatromet, a u isto vrijeme predstava će biti prikazana i u nedjelju.

U Ulici don Krste Stošića održavat će se filmske projekcije u 21.15, a festival će otvoriti film Dejana Aćimovića ‘Anka Brazilijanka’.  Priča je to o djevojčici iz sirotišta koju posvaja bogata rođakinja. Razočarana rođakinjom, utučena Anka bježi želeći se vratiti u sirotište.

Put je dovodi do ciglane, gdje joj ciglari daju privremeni dom, sobu buntovnoga ciglara Brazilijanca, koji je te noći završio u zatvoru zbog svađe koju je zametnuo u seoskoj krčmi. U ciglani, smještenoj u dubini šume, s realnim životom isprepliće se bajkoviti svijet šumskih bića, koji vide samo djeca bujne mašte…

Od filmova prikazat će se i Uzbuna na Zelenom vrhu, Mišo i Robin, Vau, vau zvijezda, Ljepotica i zvijer, Vaiana, Moj život kao tikvica, Mali šef, Štrumfovi, skriveno selo i drugi.

Od brojnih predstava istaknut ćemo Male priče o nestašnoj Sonji, Nevidljiva, Riječna sirena, Jakov i velika breskva, Putovanje u središte zemlje i brojne druge, a za djecu su pripremljene i brojne radionice.

Više informacija o programu potražite na programu festivala.

(Dječja posla)