ZAGREB – Zakon o koncesijama je usklađen s direktivama Europske Unije. To je krovni zakon koji definira postupke dodjele koncesija te brojne procedure koje je potrebno ispuniti, komentirao je sinoć ministar financija Zdravko Marić pobunu stanovnika otoka i priobalja o dijelu Zakona koji se tiče pomorskog dobra.  Marić je ponovio kako je zakonski prijedlog prošao dva čitanja, te je kao takav usaglašen.

S druge strane, protivnici ovog Zakona se ne daju. U 8.30 prosvjednici se okupljaju na Markovom trgu ispred zgrade Hrvatskog sabora kako bi na vrijeme upozorili zastupnike da ne dižu ruke za Zakon o koncesijama, koji je, kažu, sporan i prepun rupa. Inicijativa Pokret otoka i 40-ak Udruga i organizacija koje su svoj potpis potpore dali na jučerašnji veliki prosvjed diljem obale i otoka, danas će se u Zagrebu pokušati zauzeti za pravo na obalu.

Photo: Facebook

Voditeljica inicijative Pokret otoka, Maja Jurišić poručuje Mariću: “Ako Zakon nije sporan i usklađen je s direktivama EU, onda neće imati ništa protiv da to kaže u lice nama i europskim institucijama!”

D.G.