ZAGREB – Zakon o koncesijama je usklađen s direktivama Europske Unije. To je krovni zakon koji definira postupke dodjele koncesija te brojne procedure koje je potrebno ispuniti, komentirao je sinoć ministar financija Zdravko Marić pobunu stanovnika otoka i priobalja o dijelu Zakona koji se tiče pomorskog dobra.  Marić je ponovio kako je zakonski prijedlog prošao dva čitanja, te je kao takav usaglašen.

Izjava za medije ministra Zdravka Marića vezana za Zakon o kon…

Pogledajte izjavu ministra financija Zdravka Marića vezanu za Zakon o koncesijama.

Posted by Vlada Republike Hrvatske on 18. lipnja 2017

S druge strane, protivnici ovog Zakona se ne daju. U 8.30 prosvjednici se okupljaju na Markovom trgu ispred zgrade Hrvatskog sabora kako bi na vrijeme upozorili zastupnike da ne dižu ruke za Zakon o koncesijama, koji je, kažu, sporan i prepun rupa. Inicijativa Pokret otoka i 40-ak Udruga i organizacija koje su svoj potpis potpore dali na jučerašnji veliki prosvjed diljem obale i otoka, danas će se u Zagrebu pokušati zauzeti za pravo na obalu.

Photo: Facebook

Voditeljica inicijative Pokret otoka, Maja Jurišić poručuje Mariću: “Ako Zakon nije sporan i usklađen je s direktivama EU, onda neće imati ništa protiv da to kaže u lice nama i europskim institucijama!”

D.G.

Vaš komentar