Photo: Boris Kačan

PREKO – Boris Kačan jedan je od zasigurno najbolja 2 ili 3 hrvatska fotografa. Fotografijom se danas bavi profesionalno, a motivi koje bira su krajobrazi, pa gotovo da i nema kutka gdje se s fotoaparatom nije zavukao ili ga ovjekovječio iz zraka.

U Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku u srijedu, 21. lipnja bit će otvorena njegova izložba fotografija “Hrvatski biseri”.

Veli Rat, Dugi otok – Boris Kačan

Fotografijom dočarao Hrvatsku kao Lijepu našu

Godine iskustva, puno nesebičnog truda, rada i ulaganja u opremu, doveli su do rezultata kojem se svi dive. Tako je i National Geographic među 1125 pristiglih radova na temu ljepota Hrvatske, njegovu izabrao kao najbolju.

Photo: Boris Kačan

Kačan je rođen u Sydneyju, a danas živi u Zadru i radi kao slobodni fotograf. Davno su njegove fotografije bile pojam međusobnih fotografskih natjecanja u svom Zadru i Hrvatskoj. Zapažen je u međunarodnom krugu uglednih turističkih časopisa i tvrtki, pa najčešće svoj kruh zarađuje fotografirajući komercijalnu stock ili reklamnu fotografiju najvišeg ranga.

Izložba u Rimu

Početkom travnja pozvan je u Rim, gdje je s čak 70 fotografija jadranskih motiva održao izložbu “Hrvatski biseri” u Domus Romana galeriji. Kačan kaže da mu se izuzetno teško odlučiti između 8 tisuća motiva koje su mu najprije ušle u onaj “najuži” izbor.

Boris Kačan na svojoj izložbi u Rimu

Motivi

Grmljavinsko nevrijeme, zalasci sunca, prirodne ljepote, svi klimatski uvjeti, arhitektura i neobični kutevi snimanja… mogli bi nabrajati do jutra, no dio prekrasnih fotografija pogledajte u galeriji slika, a onaj malo veći dio na njegovim web stranicama.

Svi ostali sretnici koji možete biti u Preku, dođite u Pučko otvoreno učilište 21. lipnja, izložba se otvara u 20.00 sati, a može se razgledati do 6. srpnja.

J.G.