Foto: Pixabay

Ministarstvo turizma otvorilo je javno savjetovanje vezno za Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018. godinu , a koje je otvoreno do 26.lipnja. 2017.godine.

Prema predloženoj uredbi predloženo je povećanje iznosa boravišne pristojbe za 2018. godinu u glavnoj sezoni za 1 kn (razred A i B) te za ostale sezone i razrede za 0,5 kn. Također, izmijenjeni su iznosi paušala za vlasnike ili korisnike plovila (nautičari).

Kamping udruženje Hrvatske ( KUH ) protiv je povećanja boravišne pristojbe u kampovima zbog kako ističu znantno višeg iznosa boravišne pristojbe od konkurentskih kampova u inozemstvu „Hrvatski kampovi već sada trpe znatno lošiju poziciju u odnosu na direktne konkurente zbog najviše stope PDV-a na smještaj na Mediteranu, a s druge strane visina boravišne pristojba u glavnoj sezoni već sada za kampove je znatno viša nego kod većine konkurentskih kampova u inozemstvu ” ističe Adriano Palman iz KUH-a

Photo: Pixabay

Povećanjem boravišne pristojbe u kampovima dovelo bi do još većeg opterećenja za kamping turizam smatraju iz KUH-a te dodaju kako što su kampovi smještajni objekti sa znatno nižom cijenom smještajne jedinice od hotela ili drugih objekata, viša boravišna pristojba u kampovima značajno bi utjecala na poskupljenje cjelokupne usluge, a to može dovesti do pada konkurentnosti hrvatskog kamping turizma.

Iz KUH-a pozivaju sve svoje članove kao i druge vlasnika kampova da svoje komentare vezano uz navedeni prijedlog povećanja boravišne pristojbe direktno i argumentirano iznesu davanjem komentara na  JAVNO SAVJETOVANJE: Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018. godinu

(Hr Turizam)