Makarski vatrogasci: “Nikad ne odustajemo i ne tražimo ništa osim poštovanja…”

MAKARSKA – Nadljudske snage kojima su pod kontrolu stavili goleme površine požara na makarskom području, dale su svoj danak i vatrogasci su morali odmoriti. Dobili su pomoć i od vojske u dogašavanju vatre, ali umorne vatrogasce moglo se kasnije vidjeti i pored ceste, u gladu, bilo gdje se može počinuti bar na kratko.

Iako pojedina vatrogasna društva imaju opremu staru 20 i 30 godina, svojim radom pokazali su se istinskim herojima. Pokazuje to i Facebook stranica makarskih vatrogasaca, gdje su objavili jedan doista emotivan status:

 

Dragi moj čitaoče, kako bi počeo legendarni Izet…da…posljednjih dana je bilo jako burno i vatreno na našem području… Umorni??? Rođeni!!!
Satrani??? Jaaaako!!!
Da li odustajemo??? Nikada!!!
Nažalost,nismo svemogući,ne stignemo na sto strana,al virujte nam dajemo sve od sebe da spasimo svaki ljudski život,svaki objekt,svaki bor,svaki milimetar Lijepe naše… Naše utakmice se ne okončavaju zlatnim medaljama ni peharima niti ih mi tražimo,nama ne treba ništa, samo malo poštovanja prema nama, našim kolegama i našoj profesiji i na tome Vam uistinu hvala. Hvala svima na razumijevanju,a posebno veliko hvala svim našim kolegama koje ne želimo nabrajati posebno,jer sigurno bi nekoga zaboravili a nebi bilo pošteno jer smo ovih dana bili kao JEDAN. Hvala i svim ljudima dobre volje koji su nam na bilo koji način olakšali ovaj zadatak, pa makar i tako jednostavnom a tako srčanom i prelijepom riječi-HVALA!!!