Photo: Pixabay

Jako nevrijeme obrušilo se noćas na veći dio Jadrana. Nakon 22 sata Cres je potopila velika kiša, a prema prvim informacijama palo je preko 50 mm. More se izdiglo i zbog jakog juga, pa je središte mjesta bilo potpuno potopljeno. Slično se dogodilo i u Starom Gradu na Hvaru, pa je more mjestimice poplavilo rivu više od 15 cm.

Prema informacijama Istrameta, u večernjim je satima kišna oluja praćena pijavicama zahvatila i Istru i nanijela velike štete. ‘Meteorološka upozorenja nisu bila uzaludna, pogodila nas je jedna od najjačih oluja u posljednjih nekoliko godina! S terena neprestano stižu dojave o pijavicama, udarima munja, te orkanskom vjetru koji je puhao brzinom većinom od 100 km/h. Pala je i obilna kiša, lokalno više od 50 mm’, piše Istramet.

U Umagu je munja raznijela dimjak, a dojave građana s terena govore i o urušenim zidovima starijih zgrada. U Novigradu i Crikvenici potopljene su brodice, a nevrijeme je sinoć pogodilo i Rijeku.

Meteorolozi i dalje upozoravaju kako su i dalje na snazi narančasta i žuta upozorenja zbog kiše, grmljavine i snažnog vjetra.

D.G.