U Hrvatskom saboru sa 77 glasova za i 4 protiv donesen je Zakon o koncesijama. Na prijedlog Zakona o koncesijama uložena su 32 amandmana od kojih ni jedan nije prihvaćen. Neki su zastupnici predlagali da zakon ide u treće čitanje, ali ni to Vlada nije prihvatila.

Pobuna otočana

“Nakon što je na dnevni red naglo vraćeno glasanje o zakonu o koncesijama, oglasio se Pokret otoka. U priopćenju ističu kako se nakon prošlotjednog skidanja s dnevnog reda saborske sjednice, nismo dobili nikakav odgovor ni reakciju iz Vlade RH.

Ovim nam potezom samo potvrđuju da se iza donošenja ovog Zakona kriju sumnjive namjere i da je nešto vrlo trulo u cijeloj priči. Način na koji se odnose prema svojim građanima, otočanima i ljudima koje su ih izabrali je više nego sramotan, a mi se pitamo dokle će narod šutjeti, spuštati glavu u pod i praviti se da se ovo događa nekome drugome?

Zakon o koncesijama je izuzetno kompleksan, nedovoljno dobro napisan, omogućava niz koruptivnih i sumnjivih radnji na svim javnim dobrima, izuzev šuma. Ovim će se Zakonom bez jasnih i strogih pravila i procedura omogućiti privatizacija plaža, luka, mora, energenata, polja, voda… Jednom riječju svega što našu državu čini jednom od najljepših mjesta na svijetu. Hoćemo li zaista dozvoliti da nam pred očima unište Lijepu našu do kraja? Probudimo se ljudi dok još imamo vremena?”, stoji u priopćenju Pokreta otoka.

(Pokret otoka)