1 min. čitanja

Vlada usvojila Odluke o osnivanju Lučkih uprava u Poreču i Puli.

Vlada usvojila Odluke o osnivanju Lučkih uprava u Poreču i Puli.
Photo: Morski.hr

Vlada je usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Istarske županije o dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave Poreč te Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Istarske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave Pula.

Donošenjem ovih  Odluka  Lučka uprava Poreč i Lučka uprava Pula proširit će nadležnost na sva područja koja se u stvarnosti koriste kao lučka područja, a koji su bili izvan lučkog sustava. Na taj će se način omogućiti naplaćivanje lučkih pristojbi i naknada koje se ranije nisu mogle naplaćivati budući su se nalazila izvan lučkog sustava.

Lučkoj upravi Poreč, usvajanjem ovog prijedloga Odluke, proširena je nadležnost nad sidrištima Cruiser i Uvala Busoja te na Molo Hotela „Funtana“.  Lučkoj upravi Pula proširena je nadležnost nad lučkim područjem luke Runke, utvrđeno je izdvojeno lučko područje – sidrište Vinkuranska vala te iz nadležnosti izuzete luke Peroj i Banjole.

Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama  propisano je da županijska skupština utvrđuje lučko područje za sve luke otvorene za javni promet županijskog i lokalnog značaja na svom području, u skladu s prostornim planovima i uz suglasnost Vlade Republike Hrvatske, a temeljem kojeg je Skupština Istarske županije zatražila davanje suglasnosti Vlade RH na navedene Odluke o dopunama Odluka o osnivanju Lučkih uprava Poreč i Pula.

Prijedlozi Odluka usvojeni u četvrtak na sjednici Vlade nemaju fiskalni učinak.

(Mppi)

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.