Obnovljena lučica Podvorska u Crikvenici

Foto: PGŽ/Facebook

CRIKVENICA – U crikveničkoj lučici Podvorska rekonstruiran je i dograđen stari lukobran, postavljena je hidrantska mreže te je za 40 metara produžen postojeći gat s 40 novih vezova za brodice. Radovi su vrijedni šest milijuna kuna.

Na svečanom otvaranju lučice Podvorska rečeno je da je to dosad najznačajnije ulaganje u crikvenički lučki sustav te je prvo u nizu kojim će se širiti lokalne lučice. Od ukupno šest milijuna kuna, koliko su radovi koštali, Primorsko-goranska županija osigurala je dva milijuna, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dva milijuna i 600 tisuća kuna, a ostalo Grad Crikvenica i županijska lučka uprava u Crikvenici.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina tom je prigodom naglasio da je ovo danas samo jedna svečanost u nizu koji će uslijediti u idućim danima: općine i gradovi u našoj županiji u suradnji sa županijskim lučkim upravama pripremili su tehničku dokumentaciju i postoje svi preduvjeti za ulaganja. Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina dodao je da će ovih dana biti potpisan i ugovor o gradnji zapadnog lukobrana u glavnom crikveničkom portu i da je riječ o ulaganju od dvadesetak milijuna kuna.

Potvrdio je to i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić, koji je rekao da će se najviše toga događati tijekom srpnja, da je Ministarstvu za ulaganje u lokalne lučice na raspolaganju 80 milijuna iz europskog fonda kohezije za obnovu lokalnih lučica, da će ih se obnavljati 14, a da su među njima četiri u PGŽ, odnosno zapadnom lukobranu u Crikvenici, te na Unijama, u Cresu i Baški.

(Radio Rijeka)