1 min. čitanja

Slovenci krenuli s prijavama. Hrvatski ribari: Ne mičemo se!

Slovenci krenuli s prijavama. Hrvatski ribari: Ne mičemo se!
Photo: Žiga/Wikimedia

SAVUDRIJA – Nakon što je hrvatska policija izdala tri oštra upozorenja slovenskim policijskim plovilima, susjedna strana krenula je prijavljivati hrvatske ribare.

Slovensko Delo piše da su u dva navrata uhvatili hrvatske ribare u polaganju mreža u području pod nadzorom slovenske policije. Tvrde još i da su upozorili posadu hrvatske policije da se nalaze slovenskim vodama. “Plovila hrvatske policije i hrvatska ribarska brodica su potom napustili to područje i krenuli prema Savudriji”, izvijestili su iz slovenske policije.

Hrvatski ribari poručuju: “Ništa novo se ne događa, na incidente smo navikli. Slovenci pišu prekršajne prijave i šalju kazne o ilegalnom prelasku granice, no to rade ulazeći na hrvatski teritorij. Do crte sredine lovimo generacijama i ne namjeravamo se pomaknuti, niti ih se bojimo.”

Morski.hr od savudrijskih ribara također doznaje kako je pojačana ophodnja hrvatskih policijskih brodova koji postupaju po uobičajenoj proceduri nadzora hrvatskih granica. Trenutno uz graničnu crtu patroliraju dva hrvatska broda, no stotinjak metara od njih stoje i Slovenci.  Nakon jučerašnja tri upozorenja slovenskim službenim policijskim plovilima, obaviješteno je i Ministarstvo vanjskih poslova.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.