2 min. čitanja

Dogradonačelnik Makarske: Nije se izlila kanalizacija na plažu, već oborinske vode

MAKARSKA – Nakon medijskih napisa na internetskim portalima o izlijevanju fekalija u more na glavnoj gradskoj plaži u Makarskoj, oglasio se  zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ koji je u priopćenju za medije pojasnio kako je zapravo došlo do izlijevanja oborinskih voda.

Naime, nakon objave videa Krešimira Zanetića na facebooku, mnogi Makarani su komentirali kako im u sred turističke sezone na gradskoj plaži u Makarskoj izbija kanalizacija. Mještani kažu da tekućina koja izvire smrdi na fekalije, a prolaznici se guše u smradu.

Dogradonačelnik se ne slaže. U priopćenju kaže:

“Prema provjerenim informacijama koje je Grad Makarska dobio od nadležnih službi na gradskoj plaži došlo je do izlijevanja oborinskih voda, a ne kanalizacije. Grad Makarska je, naime, odmah po dojavi kontaktirao nadležne službe i  zatražio njihov hitan izlazak na teren kako bi se utvrdilo stvarno stanje. U kontaktu s gospođom Ivom Kuzmanić iz Vodnog gospodarstva Ispostave Vrgorac  potvrđeno nam je da je u ovom slučaju  riječ o izljevu oborinskih voda u more, a neugodni mirisi, koje mnogi odmah povezuju s fekalijama, posljedica su dužeg zadržavanja vode u nekim dijelovima potoka.
Unatoč tome što smo dobili službenu potvrdu da nema razloga za paniku, Grad Makarska kontaktirao je Makarski komunalac d.o.o. koji ima ugovor sa tvrtkom Cian d.o.o.,  te će se na spornoj lokaciji za svaki slučaj izvršiti poslovi dezinfekcije i deratizacije.
Treba napomenuti da se radi se o potoku Vrba koji prije svega služi za odvod oborinskih voda i koji se proteže od planine Biokovo kroz Batiniće gdje ima otvoreno korito, prema ulicama Kipara Meštrovića i Ruđera Boškovića gdje je izveden kao zatvoreno korito i naposljetku se izljeva u more. Tehnička namjena ovog potoka je odvodnja oborinskih voda, a za održavanje su zadužene Hrvatske vode, tj. Vodno gospodarstvo Ispostava Vrgorac.
U četvrtak, 6. srpnja, dogovoren je sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, Vodnog gospodarstva Ispostave Vrgorac kako bi razgovarali o projektu sanacije potoka, tj. ušća potoka, prostudirali projektnu dokumentaciju i donijeli odluku o tome kada će se krenuti sa projektom sanacije čiji će nositelj biti Hrvatske vode uz potpunu podršku Grada Makarske. Molim sve građane da budu mirni i pokažu povjerenje prema gradskoj vlasti i nadležnim službama, jer isključivo zajedničkim djelovanjem možemo biti uspješni u rješavanju tekućih problema” stoji u priopćenju makarskog zamjenika gradonačelnika Joze Vranješa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.