17. Međunarodna regata „Civitanova – Šibenik“

ŠIBENIK – Jedriličarski klub Val Šibenik i „Club Vela Civitanova“ od 2001. godine zajednički organiziraju međunarodnu jedriličarsku regatu Civitanova – Šibenik, koja se ove godine događa od 20.07. do 23.07.2017.

Ova transjadranska regata je postala prepoznatljiva i omiljena među jedriličarima, osobito talijanskim, a ove godine se očekuje sudjelovanje  40-ak jedrilica s oko 200 jedriličara.

Regata je osmišljena i pokrenuta kao izraz prijateljstva i suradnje između dvaju prijateljskih gradova Civitanove i Šibenika, uz organizaciju Jedriličarskog kluba Val.

Jedrenje starta iz grada Civitanova u četvrtak, 20.07. u 14 sati, a prve jedrilice u cilju ispred Zlarina se očekuju već u petak u ranim jutarnjim satima, ovisno o vremenskim uvjetima na moru, prije svega snazi vjetra.

JK Val već u petak u noćnim satima organizira postavljanje cilja na Zlarinu gdje će regatni odbor dočekivati jedrilice kako budu uplovljavale tijekom noći i gotovo cijelog dana.

U petak, 21.07. u 21 sat ispred hotela Jadran održava se zajedničko druženje  svih sudionika uz dodjelu nagrada najboljim posadama.

U subotu, 22.07. JK Val organizira regatu u akvatoriju ispred Šibenika, dok će večernji program biti organiziran na tvrđavi Barone.

(Grad Šibenik)