Pogled u plavo dolazi u Orebić

OREBIĆ – Promocija ronjenja organizira u suradnji s PŠU „Peliška jedra“- ronilačkom sekcijom koja je krenula u smjeru edukacije, promocije i ekologije održavanje ronilačke manifestacije Pogled u plavo u Orebiću 8. i 9. srpnja 2017. godine u Lučici.

Projekt Pogled u plavo je prvi i jedini promotivni projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju ronjenja, edukaciju, ekologiju te podvodnu izložbu.

Na već prepoznatljiv način u montažnom 10-metarskom bazenu koji će biti montiran u Lučici svi posjetitelji imat će rijetku priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja te uživati u svim čarima i ljepotama koje ronjenje pruža.

Svi posjetitelji manifestacije imat će mogućnost besplatno zaroniti 8. srpnja 2017. god. u periodu od 10:00h do 24:00h dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 9. srpnja 2017. god. od 10:00h do 18:00h.

Photo: Pogled u plavo

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronilačke sekcije Peliška jedra i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ljepote podvodnog svijeta i hrvatskog podmorja dočarat će podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Cilj ovog projekta je promocija Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te potaknuti što veći broj ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

A.V.