Policija traži gliser koji je teško ozlijedio plivača i pobjegao

Foto: navyworld/narod/ru

MALI LOŠINJ – Policija i dalje nastoji ući u trag plovilu, a najvjerojatnije je riječ o gliseru, koji je u utorak poslijepodne naletio na kupača u akvatoriju Malog Lošinja i teško ga ozlijedio, piše Novi list.

U međuvremenu se u sušačkoj bolnici oporavlja 38-godišnji Luboslav P., državljanin Slovačke, koji je teško ozlijeđen, ali je izvan životne opasnosti. Elisa plovila ozlijedila mu je natkoljenicu i šaku, no, na sreću, hitno je helikopterom prebačen za riječki KBC i podvrgnut operativnom zahvatu.

Nesreća se dogodila oko 14.30 sati u utorak, a pretpostavlja se da je do nje došlo u trenucima kada je kroz kanal između otočića Zabodarski i Malog Lošinja naišao nepoznati gliser, dok je Slovak plivao sredinom kanala prema zapadnoj obali Lošinja. Upućeni u slučaj navode da je stradali plivač u nesreći imao poprilično sreće jer je ubrzo nakon nesreće do njega došla jedrilica na kojoj se igrom slučaja našla i liječnica iz Njemačke.

Stradalnika je bračni par nautičara izvukao iz mora nakon što su uočili da doziva u pomoć, pokušavajući se održati na površini.

Slovak je dodatno imao sreće jer je ubrzo nakon toga naišlo i plovilo Sea Helpa, čija ga je posada u najkraćem roku prevezla u Mali Lošinj, gdje mu je ukazana daljnja pomoć, a onda je organiziran helikopterski transport za Rijeku.

(Novi list)