Koncesionari objavili rat? U Puli postavili barikade domaćima!

PULA – Arena Hospitality Group (bivši Arenaturist) već poodavno ima rampu na ulazu na Verudelu no, svih ovih godina pristup su imali i domaći, odnosno Puljani sa svojim automobilima i bez njih. No, portal iPress prenosi pismo čitateljice kojoj je s pulskom registracijom bio onemogućen ulaz. Valja napomenuti kako turistička tvrtka ima hotele i restorane na poluotoku Verudula ali da koristi i kilometre obale i mora na koje svakako ne smije ograničiti pristup stanovništvu.

Nije naodmet postaviti i pitanje, ukoliko vlasnici bivšeg Arenaturista koriste i ceste i cijeli poluotok koliko plaćaju državi i gradu i kakav je režim korištenja prostora ugovoren? Naime, ugovor, iako je riječ o javnom prostoru nije nikada obznanjen.

– Smješten u idiličnom mediteranskom krajoliku poluotoka Verudela nudi savršen spoj luksuza, udobnosti i stila, svega nekoliko koraka od mora, jedna je od reklama za njihove hotele.

U nastavku u cijelosti prenosimo pismo jedne Puljanke.

“Upravo sam pokušala ići na more na Verudelu, ali rampa je spuštena i ne dižu je domaćima. Ako imate pulsku registraciju i niste gost jednog od Park Plazinog hotela to znači da automonlom ne možete na Verudelu.

Raspitala sam se i, ako se ne varam, to je županijska cesta 5132 (turističko naselje Verudela, spoj sa županijske ceste Ž5119).

Odakle im pravo da zatvaraju županijsku cestu i određuju tko ima pravo prolaska!? Ja sam građanka RH i mislim da mi je i Ustavom zajamčeno pravo slobode kretanja.

Bila sam pobornik ideje o Muzilu, ali sad razumijem otpor svojih sugrađana. Isto će nam se dogoditi i tamo. U vlastitom gradu postajemo građani trećeg reda.

Može li gradska vlast nešto učiniti? Možete li vi kao novinari? Barem objaviti članak pa nek’ se priča zakotrlja?”, piše i pita se čitateljica iz Pule.

(iPress)