Vatrogasci Baške Vode dobili na korištenje novu cisternu

Photo: DVD Baška voda / Facebook

BAŠKA VODA – Općini Baška Voda i DVD – u  Baška Voda olakšati će se rad do jeseni, a vjerujemo i ubuduće novom cisternom MAN TGM 15.250 4X2  koju smo dobili na korištenje i održavanje iz državnih robnih rezervi. Vozilo ćemo koristiti za sve vrste vatrogasnih intervencije kao i za potrebe Općine Baška Voda te za sve krizne situacije u našoj županiji, kazao je  predsjednik DVD Baška Voda Mario Topić.
Postupak dodjele pokrenut je na proljeće zahvaljujući saborskoj zastupnici Dragici Roščić, a od tada je Općina Baška Voda u suradnji s DVD-om osigurala sve preduvjete kao što su mjenice i razne potvrde da bi se ispunili svi uvjeti za dobivanje vatrogasnog vozila iz programa državnih robnih rezervi. Također, DVD Baška Voda će u budućnosti osigurati i osobe koja će sudjelovati u nacionalnim aktivnostima zaštite od požara.
Dosadašnja vozila DVD-a Baška Voda su većinom stara preko 30 godina, tako da nas posebno raduje dolazak nove višenamjenske cisterne  Plan nam je zajedno sa Općinom Baška Voda u narednom periodu obnoviti i ostali dio voznoga parka u čemu imamo punu podršku od načelnika općine gosp. Joska Roščića i donačelnika općine gosp. Filipa Vidulina. DVD Baška Voda također  radi na  pripremi EU projekata za nabavku još bolje opremu za vatrogasne intervencije te  obnovu protupožarnih putova. Zapovjednik DVD Baška Voda Frane Divić educiran je za korištenje EU fondova unutar LIFE programa za zaštitu prirode, zahvaljujući LAG-u “Adrion”.  Međutim, zbog skupoće takve profesionalne opreme niti jedan program nije pokrivao ovaj trošak.
DVD Baška Voda se još jedanput zahvaljuje svima koji su sudjelovali u projektu dobivanja na korištenje vatrogasne cisterne.

Mario Topić, predsjednik DVD Baška Voda

(Makarska post)