Melges regata s čak 38 posada iz cijelog svijeta ispred Zlarina

ŠIBENIK – Jedra čak 38 posada iz svih krajeva svijeta zabijelit će šibenski akvatorij od 12. do 15. srpnja, kada se održava regata Europskog prvenstva u klasi Melges 20.

Otvaranje regate na rasporedu je u utorak 11. srpnja u 20 sati u marini D-Marin Mandalina, a organizatori, Melges asocijacija i šibenski Jedriličarski klub Val, uz domaćina D-Marin Mandalinu, pozivaju sve ljubitelje tog sporta da dođu upoznati se i družiti s nautičarima, i to ne samo sutra, nego svake večeri trajanja regate.

Regata Europske lige u klasi Melges 20 okuplja 38 posada iz svih krajeva svijeta pa će tako, među ostalima, sudjelovati i posade iz Amerike i dalekom Novog Zelanda, zadovoljni su organizatori.

Photo: Screenshot/Youtube

Utrke će se održavati od srijede, 12. srpnja do subote, 15. srpnja. Predviđeni početak svakoga dana je u 13, 30 sati, kada će brodovi iz Mandaline zaploviti prema regatnom polju oko Zlarina, da bi se navečer opet vratili na vez.

Inače, o kvaliteti Melges jedrilica i njihovoj popularnosti među ljubiteljima sportskog jedrenja najbolje govori gotovo 70 godina duga povijest, kao i stalno povećanje broja sudionika regata u toj međunarodnoj klasi. U svijetu jedrenja Melges je sinonim za vrhunski dizajn te korištenje novih tehnologija i materijala koji jedrenje čine izuzetnim iskustvom. Melges 20 je kompaktna i brza jedrilica, izrađena od najkvalitetnijih materijala,  a dizajn potpisuje Reichel Pugh, jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija za dizajn jedrilica.

(Šibenik in)