Dobre vibracije sa Silbe – Mladi čiste obalu kad i gdje stignu!

SILBA – Nešto se dobro zbiva na hrvatskim otocima. Ako Hrvatska i spava, otoci su itekako budni i svjesni. Stižu nam tako priče sa Silbe, gdje aktivizam nećete naći samo u priči, već i u praksi. Mladi čiste plaže i obale kad god i gdje stignu!

Okupilo se 16 volontera da bi od smeća očistili plaže Mavrova, Vele Stene i Ugljenica, pa su ponosni na svoj rad u akciju uključili i najmlađe snage, te ih tako praktično učili ljubavi prema prirodi i okolišu.

Photo: Čitateljica

Za očistiti jednu plažu ne treba puno!

U međuvremenu, javili su nam se čitatelji Manuela i Robi koji su zajedničkim snagama očistili jednu od plaža na Silbi. Kažu da jednostavno nisu mogli gledati taj otpad ispred sebe, a sjediti skrštenih ruku. Na svom facebook profilu, Manuela je objavila fotografije gdje se vidi kako izgleda očišćena plaža s porukom da bi takva trebala i ostati, a u statusu je napisala:

Photo: Čitateljica

“Ovu plažu sam očistila u subotu. More je naplavilo plastični otpad… Kad sam došla, na plaži se kupalo 10-ak ljudi vješto izbjegavajući plastiku i razne naplavine koje plivaju između njih. Samo su ih lagano odgurivali od sebe. Da očistim cijelu plažu i sve što je plutalo na površini, trebalo mi je samo pola sata. Ne razumijem zašto je to toliko teško!!!

Zamislite, kad bi svi pokupili smeće samo sa prostora oko nas, svijet bi bio prekrasno čisto mjesto!”

D.G.