More preplavilo centar Malog Lošinja

MALI LOŠINJ – Još se utvrđuju štete nakon kratkotrajne, ali ozbiljne poplave koja je pogodila središte Malog Lošinja u utorak navečer.

Tijekom neverina, naglo se podigla razina mora, koje se prelilo preko ruba rive i začas preplavilo šetališni prostor i cestu, te došlo do prizemnih prostorija kuća u prvom redu. Kako su gotovo svi takvi prostori u gradskom centru poslovni – velik posao morali su obaviti vlasnici i radnici ugostiteljskih lokala i trgovina. U problemima su se našli i vlasnici automobila parkiranih duž obale Priko, jer je more prodrlo i u njih. Na teren su izašli i komunalni radnici, koji su ispirali trg od smeća koje je more nanijelo na javne površine.

Mnoge je ovaj događaj podsjetio na kolovoz 2008. godine, kada je također “plivao” cijeli centar grada, uz goleme štete na poslovnim prostorima i automobilima.

Neverin je donio tek kraće osvježenje, a prema vremenskoj prognozi, već od srijede, pa do subote bit će ponovno vrlo toplo i sunčano. Tek se u nedjelju oče13kuje novo blago osvježenje uz buru.

(Otoci.net)